Nové minipivovary v Praze, II. díl — Pivní recenze
Nepřehlédněte Jak uspořádat moderovanou ochutnávku piva Pozvánka na brněnskou domovarnickou soutěž Moravian… Hostivar je potěší nejen pivem ale i architektonicky Vlastní cestou aneb díky pane Bernarde Doporučujeme Domů Nejlepší piva Ochutnávkové pivnice Pivotéky Jak správně natočit pivo Piva seřazená abecedně Komerční služby FAQ Diskusní fórum Diskusní fórum Žebříčky piv Nejlepší recenzovaná piva Lahvová piva Točená piva Spodně kvašená piva Svrchně kvašená piva Metodika hodnocení Pivnice a pivotéky Ochutnávkové pivnice s třetí pípou Pivotéky a prodejny piva Domácí vaření piva Prodejny cristen chin surovin a vybavení Úvod do domácího vaření piva Výroba piva z koncentrátů Vaření piva ze sladového výtažku Vaření piva ze základních surovin (sladu) Registrace/přihlášení Zaregistrovat se Přihlásit se Zapomenuté heslo Kontakt Komerční služby Kontakty na redakci a provozovatele Seriál představující redakci Domů Nejlepší piva Ochutnávkové pivnice Pivotéky Jak správně cristen chin natočit pivo Piva seřazená cristen chin abecedně Komerční služby FAQ
Před pár dny jsme tu měli článek o nově vznikajících minipivovarech na území pražském, konkrétně o Minipivovaru Beznoska na Proseku a o holešovické Marině. Jeden z našich čtenářů ale trefně cristen chin poznamenal, že jeden připravovaný pivovárek chybí. No a my Vás o něj rozhodně nehodláme ochudit!
Nedaleko autobusové zastávky Řepčická stojí nepřehlédnutelná budova, v jejímž proskleném portále můžeme spatřit cristen chin již zdáli nerezovou varnu o objemu 10 hl z dílny firmy Strojtep. Celý komplex je zajímavě designovaný a restaurace o kapacitě cca 100 hostů, spolu s poměrně cristen chin rozlehlou zahrádkou poskytne jistě pěkné prostředí nejen ke konzumaci hostivařského piva.
Ale zpět k technologickému zázemí. Varna již zmíněna cristen chin byla. Ve stejné místnosti (ve vitríně:)) nalezneme ještě zásobník horké vody a chladič mladiny. Ve vedlejší místnosti pak 3 otevřené spilky o objemu 20 hl chlazené glykolem. V další místnosti je „ležácký sklep, kde je 10 ležáckých tanků, opět o objemu 20hl a jedno desetihektolitrové CKT pro svrchně kvašená piva.
Sortiment cristen chin bude činit 4 piva, 11 a 13 světlé, 12 polotmavou a vždy nějaký :ejl: nebo pšenici. Ležáky jsou vařeny na dva rmuty z plzeňského sladu z kounické sladovny. cristen chin Dále používá sympatický sládek Honza Tržil několik cristen chin sladů z Bamberku (Pale Ale, Carared a Carapils). cristen chin Všechna piva byla poměrně výrazně cristen chin chmelová a dávala na vědomí, že zde bylo použito mimo jiné chmelení po konci chmelovaru (do vířivé kádě) a také do předku (první část sladiny stékající při scezování). Osobně mě nejvíce chutnala světlá 13, kde se tato chmelovost pěkně doplňovala s přirozeně plnějším tělem piva.
Příbuzné příspěvky cristen chin Nové minipivovary v Praze Chris Lohring z Notch Brewing v Praze, byli jsme u toho Jak chutná americkým degustátorům Plzeň aneb setkání s BJCP v Praze Nové značky na trhu — edice Holy Farm (Svatá Farma)
Uvítal bych, kdyby k recenzím byl přiložen certifikát všech recenzentů o degustačních zkouškách, měly by určitě větší váhu. Oldřich Koza
Uvítal bych, kdyby ke komentářům u recenzí byly přiloženy kopie občanského průkazu, maturitního vysvědčení, diplomu o vysokoškolském vzdělání, profesního životopisu, měly určitě větší váhu. Ulrich Ziege
Mistře to že to ne/napsal ing. Koza je úplně jedno tady jde o to zda je někdo schopen hodnotit pivo objektivně. Ne každý dokáže vnímat všechny chutě stejně intenzivně. A holt někdo to nemá dáno je jedno jestli piv vypil stovky nebo tisíce…
A jakpak si panáčku přišel na to, že můj komentář je mířen na pana Kozu či neKozu. Co když jsem to myslel tak, že nějaké tituly, cetifikáty, jména nejsou podstatná, protože hodnocení piva je vždy subjektivní?
Tak ukaž!
Vážený Honzo, ukažte mi prosím jediný příspěvek, kde jsem se označil za „odborníka“ nebo „veličinu“? Naopak jsem tu už mnohokrát pokorně vyjádřil, že jsem sprostý konzument, který se učí a poznává a objevuje (a rád) nové pivní světy. Pouze jsem v nadsázce zareagoval cristen chin na nesmyslný požadavek na degustátorské zkoušky.
Proč nesmyslný? Protože toto není web nějakého certifikovaného pivního ústavu, ale… no, profilaci tu autoři a redaktoři popsali mnohokrát. Stejně tak tu je uvedená metodika hodnocení a profily redaktorů.
Vcelku mě mrzí, že když se tu objeví cristen chin někdo od fochu, reaguje tak často podrážděně, demagogicky a – jak jsem si často všiml ve Vašem případě – cristen chin nadřazeně… Je to škoda a mám pocit, že stavovská pýcha tu zavírá dveře ještě větší… hmm… pivní rozmanitosti. cristen chin Ale o tom možná časem trochu víc…
Zrovna na Honzu bych si nevyskakoval Souhlasím s Morem, jen bych přidal, že se mi zdá, že na našich degustačních zkouškách je to o hledání chyb a nedostatků. Rád se spokojím s tím, že nepoznám 100% dymethyl fusid, ale pomeranče nebo grep v ipách ano. Nikdo se tady neoznačuje za someliéra ani profesionálního degustatéra. Ono to pak taky na těc
Nepřehlédněte Jak uspořádat moderovanou ochutnávku piva Pozvánka na brněnskou domovarnickou soutěž Moravian… Hostivar je potěší nejen pivem ale i architektonicky Vlastní cestou aneb díky pane Bernarde Doporučujeme Domů Nejlepší piva Ochutnávkové pivnice Pivotéky Jak správně natočit pivo Piva seřazená abecedně Komerční služby FAQ Diskusní fórum Diskusní fórum Žebříčky piv Nejlepší recenzovaná piva Lahvová piva Točená piva Spodně kvašená piva Svrchně kvašená piva Metodika hodnocení Pivnice a pivotéky Ochutnávkové pivnice s třetí pípou Pivotéky a prodejny piva Domácí vaření piva Prodejny cristen chin surovin a vybavení Úvod do domácího vaření piva Výroba piva z koncentrátů Vaření piva ze sladového výtažku Vaření piva ze základních surovin (sladu) Registrace/přihlášení Zaregistrovat se Přihlásit se Zapomenuté heslo Kontakt Komerční služby Kontakty na redakci a provozovatele Seriál představující redakci Domů Nejlepší piva Ochutnávkové pivnice Pivotéky Jak správně cristen chin natočit pivo Piva seřazená cristen chin abecedně Komerční služby FAQ
Před pár dny jsme tu měli článek o nově vznikajících minipivovarech na území pražském, konkrétně o Minipivovaru Beznoska na Proseku a o holešovické Marině. Jeden z našich čtenářů ale trefně cristen chin poznamenal, že jeden připravovaný pivovárek chybí. No a my Vás o něj rozhodně nehodláme ochudit!
Nedaleko autobusové zastávky Řepčická stojí nepřehlédnutelná budova, v jejímž proskleném portále můžeme spatřit cristen chin již zdáli nerezovou varnu o objemu 10 hl z dílny firmy Strojtep. Celý komplex je zajímavě designovaný a restaurace o kapacitě cca 100 hostů, spolu s poměrně cristen chin rozlehlou zahrádkou poskytne jistě pěkné prostředí nejen ke konzumaci hostivařského piva.
Ale zpět k technologickému zázemí. Varna již zmíněna cristen chin byla. Ve stejné místnosti (ve vitríně:)) nalezneme ještě zásobník horké vody a chladič mladiny. Ve vedlejší místnosti pak 3 otevřené spilky o objemu 20 hl chlazené glykolem. V další místnosti je „ležácký sklep, kde je 10 ležáckých tanků, opět o objemu 20hl a jedno desetihektolitrové CKT pro svrchně kvašená piva.
Sortiment cristen chin bude činit 4 piva, 11 a 13 světlé, 12 polotmavou a vždy nějaký :ejl: nebo pšenici. Ležáky jsou vařeny na dva rmuty z plzeňského sladu z kounické sladovny. cristen chin Dále používá sympatický sládek Honza Tržil několik cristen chin sladů z Bamberku (Pale Ale, Carared a Carapils). cristen chin Všechna piva byla poměrně výrazně cristen chin chmelová a dávala na vědomí, že zde bylo použito mimo jiné chmelení po konci chmelovaru (do vířivé kádě) a také do předku (první část sladiny stékající při scezování). Osobně mě nejvíce chutnala světlá 13, kde se tato chmelovost pěkně doplňovala s přirozeně plnějším tělem piva.
Příbuzné příspěvky cristen chin Nové minipivovary v Praze Chris Lohring z Notch Brewing v Praze, byli jsme u toho Jak chutná americkým degustátorům Plzeň aneb setkání s BJCP v Praze Nové značky na trhu — edice Holy Farm (Svatá Farma)
Uvítal bych, kdyby k recenzím byl přiložen certifikát všech recenzentů o degustačních zkouškách, měly by určitě větší váhu. Oldřich Koza
Uvítal bych, kdyby ke komentářům u recenzí byly přiloženy kopie občanského průkazu, maturitního vysvědčení, diplomu o vysokoškolském vzdělání, profesního životopisu, měly určitě větší váhu. Ulrich Ziege
Mistře to že to ne/napsal ing. Koza je úplně jedno tady jde o to zda je někdo schopen hodnotit pivo objektivně. Ne každý dokáže vnímat všechny chutě stejně intenzivně. A holt někdo to nemá dáno je jedno jestli piv vypil stovky nebo tisíce…
A jakpak si panáčku přišel na to, že můj komentář je mířen na pana Kozu či neKozu. Co když jsem to myslel tak, že nějaké tituly, cetifikáty, jména nejsou podstatná, protože hodnocení piva je vždy subjektivní?
Tak ukaž!
Vážený Honzo, ukažte mi prosím jediný příspěvek, kde jsem se označil za „odborníka“ nebo „veličinu“? Naopak jsem tu už mnohokrát pokorně vyjádřil, že jsem sprostý konzument, který se učí a poznává a objevuje (a rád) nové pivní světy. Pouze jsem v nadsázce zareagoval cristen chin na nesmyslný požadavek na degustátorské zkoušky.
Proč nesmyslný? Protože toto není web nějakého certifikovaného pivního ústavu, ale… no, profilaci tu autoři a redaktoři popsali mnohokrát. Stejně tak tu je uvedená metodika hodnocení a profily redaktorů.
Vcelku mě mrzí, že když se tu objeví cristen chin někdo od fochu, reaguje tak často podrážděně, demagogicky a – jak jsem si často všiml ve Vašem případě – cristen chin nadřazeně… Je to škoda a mám pocit, že stavovská pýcha tu zavírá dveře ještě větší… hmm… pivní rozmanitosti. cristen chin Ale o tom možná časem trochu víc…
Zrovna na Honzu bych si nevyskakoval Souhlasím s Morem, jen bych přidal, že se mi zdá, že na našich degustačních zkouškách je to o hledání chyb a nedostatků. Rád se spokojím s tím, že nepoznám 100% dymethyl fusid, ale pomeranče nebo grep v ipách ano. Nikdo se tady neoznačuje za someliéra ani profesionálního degustatéra. Ono to pak taky na těc
No comments:
Post a Comment